Velkommen til Akademiet for Gode Penge

Lær hvordan du kan investere i FNs verdensmål: 

Både bæredygtighed og investering er emner, som har en tendens til at blive lidt luftige og ukonkrete. Det vil jeg forsøge at ændre lidt på i denne serie om investering i FN’s Verdensmål.

Investering er måske det stærkeste redskab til at påvirke verdenen i den retning, vi ønsker, den skal gå – også hvis ønsket handler om en bæredygtig fremtid. Mange virksomheder har heldigvis læst skriften på væggen og er i gang med meningsfulde tiltag, mens nogle decideret er skabt og drevet ud fra et ønske om at gøre en forskel. Andre besidder en teknologi – eller betjener et område – som har afgørende betydning for vores fremtid.

Med afsæt i verdensmålene vil jeg her i Akademiet for Gode Penge forsøge at inspirere til, hvordan du med dine investeringer kan påvirke udviklingen i en mere bæredygtig retning.

Tilmeld dig Akademiet for gode penge

FN’s Verdensmål er nemlig et oplagt udgangspunkt, når vi taler bæredygtighed, og de har i de senere år for alvor vundet indpas i vores fælles bevidsthed. De fleste af os ved, at de 17 verdensmål findes, og hvad de cirka går ud på. Det er dog de færreste, som kender samtlige mål for bæredygtig udvikling – og da slet ikke i detaljen. Det er heldigvis heller ikke meningen – så længe de fleste forstår endemålet. At vi skal have ændret på tingenes orden, hvis der skal være en ordentlig fremtid for både mennesker og de arter, vi har sat under pres.

Hvert indlæg i Akademiet for Gode Penge tager udgangspunkt i et specifikt verdensmål, som jeg først kort uddyber. Herefter forklarer jeg, hvordan du kan støtte op om målet med dine investeringer. Der er altid (mindst) to virksomheder, som gør det godt eller viser et stort potentiale. Det er aldrig købsanbefalinger – men inspirerende eksempler på, hvordan virksomheder er med til at løfte nogle meget store opgaver.

Målet er, at du på den anden side af Akademiet for Gode Penge har et bedre afsæt til at forstå bæredygtige investeringer.

Jeg håber, du vil læse med.

Tag et smugkig på den første video

Her forklarer jeg lidt om, hvad FNs 17 verdensmål egentlig går ud på, og hvordan du kan investere dine penge og gøre en positiv forskel i verden, samtidig med at du kan få et fornuftigt afkast. Hvis du gerne vil se alle de 17 videoer og få uddybende indhold om, hvordan du kan investere i hvert enkelt verdensmål, skal du tilmelde dig Akademiet for gode penge ovenfor.