Invester i Verdensmål 9: Industri, innovation og infrastruktur

Invester i Verdensmål 9: Bygge robust infrastruktur, fremme inklusiv og bæredygtig industrialisering og understøtte innovation
 
Vores velstand i Vesten kan vi først og fremmest tilskrive de 250 år, der er gået siden industrialiseringen. Hele tiden har opfindelser og udviklinger gjort os rigere og mere effektive til at producere varer, og det er næsten ubegribeligt, hvor stor vores velstandsstigning har været i bare de seneste 100 år.
 
Industrialisering og god infrastruktur er hinandens forudsætninger, og mens vi måske kan tumle lidt med kødannelser, svinende industrier og dårlige mobilsignaler herhjemme, ser det helt anderledes ud i den tredje verden.
 
Vejnettet ligger i mange lande et sted mellem elendigt og ikke-eksisterende, og i fattige megabyer er kaos og trafikpropper mere reglen end undtagelsen. De produktioner, vi i globaliseringens navn har sendt til den tredje verden, er sjældent noget, vi kan være for stolte af. Varens lave kostpris kommer ofte på bekostning af en produktion, som driver rovdrift på miljø og medarbejdere.
 
Vi har også en kæmpe andel af klodens befolkning, der ikke er online overhovedet. Af de godt fire milliarder mennesker, som ikke har adgang til internettet, bor 90 procent af dem i ulande.
 
Den tredje verden har dog også nogle fordele, for mange af Vestens dyrtkøbte erfaringer kan bruges, ligesom ulandene ikke behøver at trækkes med mange af de ting, som i dag er forældede eller problematiske. De kan springe direkte til de gode løsninger, men vidensdeling og forskning er en forudsætning for at lykkes med en bæredygtig industrialisering.

Du kan støtte op om Verdensmål 9 med dine bæredygtige investeringer, og vi anbefaler, at du investerer i virksomheder, der:

  • Arbejder med at modernisere forældet produktion, så den bliver bæredygtig fremover.
  • Arbejder med at udbrede bedre infrastruktur – herunder el og kommunikationsteknologi.
  • Satser på forskning - Udbreder og promoverer bæredygtig industrialisering.

Hvordan kan du understøtte Verdensmål 9 med dine investeringer?

Den tredje verden har dog også nogle fordele, for mange af Vestens dyrtkøbte erfaringer kan bruges, ligesom ulandene ikke behøver at trækkes med mange af de ting, som i dag er forældede eller problematiske. De kan springe direkte til de gode løsninger, men vidensdeling og forskning er en forudsætning for at lykkes med en bæredygtig industrialisering.

Der er meget at gøre, og der er mange håndtag, vi kan skrue på. Vi anbefaler, at du investerer i virksomheder, der:

Arbejder med at modernisere forældet produktion, så den bliver bæredygtig fremover.

Arbejder med at udbrede bedre infrastruktur – herunder el og kommunikationsteknologi.

Satser på forskning – Udbreder og promoverer bæredygtig industrialisering.

Bæredygtig investering i FNs verdensmål nr. 9

Men hvad hvis du gerne vil investere i et område med endnu større potentiale?

Verden bliver i disse år elektrificeret, og efterspørgslen på el i de kommende år vil fordobles – målt i forhold til andre energiformer. Det er britiske nVents udgangspunkt, og under parolen We connect and protect leverer virksomheden et virvar af komplekse løsninger til et hav af industrier og områder.

Brandsikring, kabelføring og datacentre. Robotter, gulvvarme og signalsystemer til tog — eller intelligente bygninger. Listen over nVents aktiviteter er enorm, og den røde tråd er en intelligent og innovativ tilgang til elektrificering af samfundet.

De leverer med andre ord den infrastruktur, fremtidens samfund får brug for. Her er tale om en spændende virksomhed med en oprigtig tilgang til bæredygtighed og FN’s verdensmål.

Atlantica og nVent er ikke købsanbefalinger, og i vores verden er de del af en stor og veldiversificeret portefølje, som består af både investeringsforeninger og EFT’er.

Vi håber, at eksemplerne kan inspirere dig til, hvordan du kan investere i Verdensmål 9: Bygge robust infrastruktur, fremme inklusiv og bæredygtig industrialisering og understøtte innovation.

De ovennævnte virksomheder er ikke købsanbefalinger, og vigtigst af alt er de hos Greensavings en del af en stor og veldiversificeret portefølje bestående af ETF’er og investeringsforeninger afhængigt af dit ønske. Håbet er, at ovenstående eksempler tjener som inspiration til, hvordan du kan investere i Verdensmål 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst.

De ovennævnte virksomheder er ikke købsanbefalinger, og vigtigst af alt er de hos Greensavings en del af en stor og veldiversificeret portefølje bestående af ETF’er og investeringsforeninger afhængigt af dit ønske. Håbet er, at ovenstående eksempler tjener som inspiration til, hvordan du kan foretage en bæredygtig investering i Verdensmål 9: Industri, innovation og infrastruktur..